Arbeta med oss

Holma Folkhögskola söker kurator och studie- och yrkesvägledare

Holma Folkhögskola ger kurser för att stärka deltagare i strävan att leva hållbart. Genom kurser i odling, skogsträdgård, hantverk, permakultur och allmän kurs blandas teoretiska kunskaper med praktiska och ger en god grund för kommande val i livet. Skolan finns på Holma gård, just utanför Höörs tätort.

Nu söker vi en person som ska arbeta som kurator och studie- och yrkesvägledare med omfattningen 30% tjänst fördelade på två dagar i veckan. Bland arbetsuppgifterna ingår…

• Att via förebyggande åtgärder främja en god psykosocial arbetsmiljö på skolan.
  • Att finnas tillgänglig för enskilda deltagare i behov av samtal.
  • Att tillsammans med lärare upprätta handlingsplaner för deltagare som på grund av ohälsa är i behov av anpassningar i studierna.
  • Att vid behov hjälpa deltagare till vidare stöd utanför skolan.
  • Att säkerställa att eventuell dokumentation hanteras på rätt sätt med avseende på lagar och regler.
  • Att möta en mångfald av deltagare där de befinner sig och vägleda inför kommande val rörande livsstil, egenförsörjning, studier eller arbete i en föränderlig värld.
  • Att hålla sig uppdaterad rörande information om folkhögskola, Holmas profilämnen, studier och arbetsmarknad.

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper:

Vi ser gärna att du har en för tjänsten relevant erfarenhet och utbildning, exempelvis som socionom, beteendevetare eller inom studie- och yrkesvägledning. Vidare vill vi gärna att du har ett engagemang kring frågor som rör miljö, odling, hantverk, permakultur och hållbarhet.

Som anställd på Holma Folkhögskola erbjuds du:

Introduktion till permakultur och sociokrati, verktyg som är centrala för skolans verksamhet.

Tjänstegrad: 30%

Lön: Likalön för hela skolans personal. Baserad på heltidslön 33 716 kr/månad.

Anställningsform: Provanställning om 6 månader.

Start för anställning: 2023-01-04 eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2022-11-01

För att ansöka om tjänsten, vänligen skicka ett personligt brev och en meritförteckning till jonas.wilson@holmafolkhogskola.se.

För frågor om tjänsten kontakta biträdande rektorn, Jonas Wilson 0730681262.

——————————————————————————————

Vi är alltid intresserade av att känna till personer som vill arbeta hos oss, så du är välkommen att skicka en spontanansökning till info@holmafolkhogskola.se