Torkad rabarber som först har legat i sockerlag är så enkelt och gott att göra hemma. Gör den naturell med endast socker, eller smaksätt med örter från skogsträdgården. Här på Holma har vi testat att smaksätta med libbsticka och myskmadra. Torkad libbsticka tillsammans med socker har en lätt smak av kardemumma. Myskmadra får sin karakteristiska doft av kumarin, samma smakämne som du hittar i kanel. Kumarin ska inte intas i stora mängder, men som kryddning i rabarber funkar den fint.
Recept rabarbergodis
- 1 kg rabarber
- 5 dl socker, på ett ungefär
- några blad libbsticka eller myskmadra
Gör så här
Skiva rabarbern i tunna skivor, mellan 0,5-1 cm. Blanda med socker och blad från libbsticka eller myskmadra, täck bunken och låt och stå och dra i några timmar.

Sila av rabarberna, värm upp sockerlagen så att det precis börjar koka. Häll över den varma sockerlagen över rabarbern och örterna igen. Låt stå ytterligare ett dygn. Sila av rabarbern och plocka bort kryddorna. Ställ in rabarber i tork på 50 grader i cirka 10 timmar. Funkar också att torka i ugn.