Nyhetsbrev december 2023

Några gånger om året skickar vi ut nyhetsbrev, där vi tipsar om nya kurser på Holma, öppna evenemang och andra omställningshändelser. Du kan skriva upp dig på vårt Nyhetsbrev här!

Illustration av Malena

Vilsam ledighet till er alla! 

Förra veckan var det avslut för Ställ Om, Hantverk och Allmän kurs och nu har ett lugn lagt sig över Holma Folkhögskola. Vi har ett intensivt år bakom oss, med fler deltagare än någonsin förut. Vi har utvecklat flera nya kurser, som “Nötodling”, “Fröodling” och “Seniorkurs i odling, matlagning och gemenskap”. Många deltagare har varit drivande och tagit initiativ till olika aktiviteter, som att samlas kring elden i skogsträdgården, konstworkshops på onsdagar, en Holmakör och föreläsningar om jordkällare, inre omställning och svampguidning m.m. 

Nästa år planerar vi för jubileumsår då skogsträdgården firar tjugo år, det kommer vi uppmärksamma på olika sätt. En sak vi vill realisera är pizzakvällar med musik i skogsträdgården, helst i vackraste maj. Har ni andra idéer på hur det borde uppmärksammas, skriv till oss!   

Vill du tillbringa en omställningsvår eller ett omställningsår på Holma, ansök till kurserna Ställ Om eller Mat ur Jorden, det finns några få platser kvar fortfarande! 

Vi har också precis lagt upp nya kortkurser som oftast sker under en eller två dagar på helgen, på vår hemsida hittar ni mer info och anmälan till: 

  • Kortkurs gör tvål och salvor
  • Kortkurs tälja i färskt trä, två dagar
  • Workshop Nytt liv till gamla kläder 
  • Introduktion till skogsträdgård och fleråriga växter, två dagar 
  • Kortkurs Ätliga vilda växter 

Vad skulle du vilja se för kortkurs på Holma, skicka gärna in önskelistor till oss 🙂 

Passar också på att uppmana till att boka in den 27 april i kalendern – då blir det Öppet Hus på Holma! 

God vila till er alla, vi ses på Holma 2024!

Rulla till toppen