Holma Folkhögskola arrangerar också föreläsningar, aktiviteter och workshops som är öppna för både kursdeltagare och allmänheten. Dessa tillfällen kallas kulturprogram och genomförs i samarbete med våra medlemsföreningar. Ambitionen är att nå ut till fler människor och till fler platser än vad vi kan göra med vår övriga verksamhet. Programmet uppdateras kontinuerligt.

Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

februari 2018

Kurs i bärodling

februari 11 @ 10:00 - 15:00
Holma Skogsträdgård, Holma 100
Höör, 24393 Sverige
+ Google Map

Kirsten Jensen från Länsstyrelsen i Västra Götaland föreläser om hur man startar upp en bärodling. Hon kommer att prata om bärodling för eget bruk och för försäljning och tar upp flera olika vanliga och ovanliga bärsorter som blåbärstry, havtorn, aronia, hallon och jordgubbar. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen lunch och fika. Kursen äger rum på Holma Gård i Höör.

Mer information »
mars 2018

Lär dig odla-grundkurs i ekologisk odling 1

mars 4 @ 13:00 - 16:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

Teoretisk och praktisk grundkurs om odling med ekologiska metoder. Kursen tar upp jord och näring, odla i bäddar, fröer, sådd, verktyg och förkultivering. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika. Kursen äger rum på Brunnshögs Stadsodling i Lund

Mer information »

Fröbyte och plantuppdragning

mars 18 @ 13:00 - 16:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

Kortkurs i plantuppdragning. Du får pröva på att förså olika grönsaker och får lära dig hur du odlar kål, tomater, gurka, squash, majs, fänkål mm. Det blir också tid för att byta fröer med varandra. Ta med fröer om du vill vara med i fröbytet. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus en del så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
april 2018

Kurs i fröodling

april 7 @ 10:00 - 15:00
Holma Skogsträdgård, Holma 100
Höör, 24393 Sverige
+ Google Map

Lär dig hur du odlar fram dina egna fröer och blir oberoende av fröfirmor. Mer info kommer snart. Lärare: Tuve Lundberg Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen lunch och fika. Kursen äger rum på Holma Gård i Höör.

Mer information »

Lär dig odla-grundkurs i ekologisk odling 2

april 15 @ 13:00 - 16:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

Teoretisk och praktisk grundkurs om odling med ekologiska metoder. Kursen tar upp växtföljd, gödsling, vattning, kompost och ogräs. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »

Kurs i intensivodling

april 29 @ 13:00 - 16:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

I den här kursen går vi igenom hur du kan få fram en stor skörd på en liten yta. Vi pratar om olika metoder för intensivodling som djupgrävning, samodling och biointensive. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
maj 2018

Bygg upp din jord

maj 27 @ 13:00 - 16:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

Kurs om hur jorden fungerar och hur du skapar en mycket bördig jord genom gödsling, kompost och täckodling. Vi tittar på jordprover, lägger en varmkompost och prövar på täckodling. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
juni 2018

2000 kvm grönsaker

juni 30 @ 13:00 - 16:00
Ankhults gård, Ankhult, sösdala + Google Map

Besök Sambrukets grönsaksodling och få en rundvandring bland 2000 kvm odling. Odlingen är en gemensamhetsodling för självförsörjning. Vi odlar många olika grödor som lök, morötter, rödbetor, potatis, bönor, ärter, kronärtskocka, fänkål, pumpa, gurka mm. Vi tittar på olika odlingstekniker, handdrivna maskiner, olika grönsakssorter, fröodling, växthus mm. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
augusti 2018

Alléodling och agroforestry

augusti 12 @ 13:00 - 16:00
Ankhults gård, Ankhult, sösdala + Google Map

Besök Sambrukets odling som är en blandning av ettåriga grönsaker, frukt, bär och fleråriga grönsaker. De fleråriga växterna växer i alléer och däremellan växer de ettåriga. Vi gör en rundvandring i ett odlingssystem med mångfald, samodling och gynnande av jordliv och pollinatörer. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
+ Exportera evenemang