Holma Folkhögskola arrangerar också föreläsningar, aktiviteter och workshops som är öppna för både kursdeltagare och allmänheten. Dessa tillfällen kallas kulturprogram och genomförs i samarbete med våra medlemsföreningar. Ambitionen är att nå ut till fler människor och till fler platser än vad vi kan göra med vår övriga verksamhet. Programmet uppdateras kontinuerligt.

Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

juni 2018

2000 kvm grönsaker

juni 30 @ 13:00 - 16:00
Ankhults gård, Ankhult, sösdala + Google Map

Besök Sambrukets grönsaksodling och få en rundvandring bland 2000 kvm odling. Odlingen är en gemensamhetsodling för självförsörjning. Vi odlar många olika grödor som lök, morötter, rödbetor, potatis, bönor, ärter, kronärtskocka, fänkål, pumpa, gurka mm. Vi tittar på olika odlingstekniker, handdrivna maskiner, olika grönsakssorter, fröodling, växthus mm. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
augusti 2018

Alléodling och agroforestry

augusti 12 @ 13:00 - 16:00
Ankhults gård, Ankhult, sösdala + Google Map

Besök Sambrukets odling som är en blandning av ettåriga grönsaker, frukt, bär och fleråriga grönsaker. De fleråriga växterna växer i alléer och däremellan växer de ettåriga. Vi gör en rundvandring i ett odlingssystem med mångfald, samodling och gynnande av jordliv och pollinatörer. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
september 2018

Skördepromenad

september 2

Vi promenerar genom en vanlig förortsmiljö, vi börjar utanför McDonalds på Rusthållsgatan i Helsingborg, och promenerar genom Ättekulla ner till Råå, hittar “vildväxande” goda ätliga växter, plockar, pratar recept o.s.v. Ta med egna kärl att skörda i och skörderedskap (sax eller kniv). Promenaden tar ca 2 timmar Kostnad: 50 kr Anmälan: Hans på hans(at)hans.ryding.net Arrangeras av Permakultur i Skåne och Holma Folkhögskola

Mer information »
+ Exportera evenemang