Holma Folkhögskola arrangerar också föreläsningar, aktiviteter och workshops som är öppna för både kursdeltagare och allmänheten. Dessa tillfällen kallas kulturprogram och genomförs i samarbete med våra medlemsföreningar. Ambitionen är att nå ut till fler människor och till fler platser än vad vi kan göra med vår övriga verksamhet. Programmet uppdateras kontinuerligt.

Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

april 2018

Skördepromenad

april 29

Vi promenerar genom en vanlig förortsmiljö, vi börjar utanför McDonalds på Rusthållsgatan i Helsingborg, och promenerar genom Ättekulla ner till Råå, hittar “vildväxande” goda ätliga växter, plockar, pratar recept o.s.v. Ta med egna kärl att skörda i och skörderedskap (sax eller kniv). Promenaden tar ca 2 timmar. Kostnad: 50 kr Anmälan: Hans på hans(at)hans.ryding.net Arrangeras av Permakltur i Skåne och Holma Folkhögskola

Mer information »

Kurs i intensivodling

april 29 @ 13:00 - 15:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

I den här kursen går vi igenom hur du kan få fram en stor skörd på en liten yta. Vi pratar om olika metoder för intensivodling som djupgrävning, samodling och biointensive. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
maj 2018

Biodlingskurs

maj 25 @ 09:30 - 16:30
Klockaregården, Norra Mellby, Norra Mellby 1161
Sösdala, 28010
+ Google Map

Är du nyfiken på hur biodling med horisontella topplistkupor går till? Enkel biodling mer på binas villkor. Då är du välkommen till en heldag i detta ämne, både teori och praktik i bigård om vädret tillåter. Sambruket i Sösdalabygden och Holma Folkhögskola arrangerar tillsammans. Föreläsare: Patrick Sellman Kostnad: 850 kr Mer information och anmälan finns här.

Mer information »

Bygg upp din jord

maj 27 @ 13:00 - 16:00
Brunnshögs Stadsodling, Utmarksvägen 26
Lund,
+ Google Map

Kurs om hur jorden fungerar och hur du skapar en mycket bördig jord genom gödsling, kompost och täckodling. Vi tittar på jordprover, lägger en varmkompost och prövar på täckodling. Samling vid växthuset på Brunnshög. Vi är utomhus så ha på varma, oömma kläder och arbetshandskar. Lärare: Karin Jansson Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
juni 2018

2000 kvm grönsaker

juni 30 @ 13:00 - 16:00
Ankhults gård, Ankhult, sösdala + Google Map

Besök Sambrukets grönsaksodling och få en rundvandring bland 2000 kvm odling. Odlingen är en gemensamhetsodling för självförsörjning. Vi odlar många olika grödor som lök, morötter, rödbetor, potatis, bönor, ärter, kronärtskocka, fänkål, pumpa, gurka mm. Vi tittar på olika odlingstekniker, handdrivna maskiner, olika grönsakssorter, fröodling, växthus mm. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
augusti 2018

Alléodling och agroforestry

augusti 12 @ 13:00 - 16:00
Ankhults gård, Ankhult, sösdala + Google Map

Besök Sambrukets odling som är en blandning av ettåriga grönsaker, frukt, bär och fleråriga grönsaker. De fleråriga växterna växer i alléer och däremellan växer de ettåriga. Vi gör en rundvandring i ett odlingssystem med mångfald, samodling och gynnande av jordliv och pollinatörer. Kursen är öppen för alla. Ingen anmälan eller kostnad. Ta med egen fika.

Mer information »
september 2018

Skördepromenad

september 2

Vi promenerar genom en vanlig förortsmiljö, vi börjar utanför McDonalds på Rusthållsgatan i Helsingborg, och promenerar genom Ättekulla ner till Råå, hittar “vildväxande” goda ätliga växter, plockar, pratar recept o.s.v. Ta med egna kärl att skörda i och skörderedskap (sax eller kniv). Promenaden tar ca 2 timmar Kostnad: 50 kr Anmälan: Hans på hans(at)hans.ryding.net Arrangeras av Permakultur i Skåne och Holma Folkhögskola

Mer information »
+ Exportera evenemang