Boende

Holma folkhögskola erbjuder inget boende i nuläget och eftersom Lund är en populär studentstad kan det vara svårt att hitta bostad. Det är dessutom så att många hyresvärdar som hyr ut till studenter inte godkänner folkhögskolestudier utan bara hyr ut till studenter på universitetet.

För dig som vill få överblick på bostadssituationen kan vi ändå tipsa om Lunds universitets sida Hitta bostad som sammanställer mycket information. Det finns också en sida som heter Lägenhet i Lund på Facebook där lägenheter i Lund med omnejd läggs ut.

En bit utanför Höör finns också Ullstorps stugby där man kan få hyra stuga under längre tid. Ullstorp ligger några kilometer ifrån Holma Skogsträdgård där en del av våra kurser bedrivs.

Om du har blivit antagen till våra kurser och har svårt att hitta bostad kan du också kontakta oss. Det är inte säkert att vi kan ge nya tips, men ibland kan vi!

Rum i Stehag

Tre lediga rum i ”studentkorridor” i Stehag. I gamla hotellet i Stehag, ett fint gammalt hus alldeles intill stationen, finns lediga rum. Gemensamma ytor är ett stort fint kök, hall, korridor, toalett och badrum med tvättmaskin. I en etta i samma hus bor My Kjellberg som är aktiv i Skogsträdgårdens vänner och Permakultur i Skåne. I trädgården finns lite odligsyta som kommer att användas övervägande till perenna grönsaker, och en gungställning. Odlingsytan kan troligen utökas om fler vill odla där.
Stehag ligger 50 minuter på cykel från Holma Skogsträdgård, tåget till Höör tar 5 minuter och sen kan en gå därifrån på 20 min eller cykla på 10 min. Rummen kostar ca 2250kr/mån möblerat för 10-12m2. Internet/wifi ingår. Ett av rummen är betydligt större, 23m2, så är lämpligast för ett par eller två vänner som vill dela.

Kontakt: Stehussv@gmail.com

Bostadsgrupp på facebook